Att lyckas med en Data Science intervju

Att komma som kandidat till ett stort företag för att sälja in sina kunskaper som Data Scientist kan vara något av en utmaning. I det här avsnittet tänkte jag skriva om lite handfasta tips som du kan ta med dig till nästa intervju. 

 • Var ödmjuk med vad du kan, och inte
  Att ha den kompetens ni som Data Scientists besitter är eftersträvansvärt och kompetensen i sig är hett gods på marknaden. Men alla kan inte allt, och det är helt ok att inte göra det. Tvärtom kan frågor om just algoritmer eller metoder som intervjuaren pratar om, visa att du ändå är påläst om ämnet och vill fortsätta lära dig. Att fortsätta lära är det viktigaste när man arbetar som en Data Scientist.
 • Lyft upp tre stora projekt som du arbetat med
  Ha med dig tre stora projekt som du har varit involverad i, och prata passionerat om dessa. Här är det viktigt att du håller en tydlig struktur och röd tråd i ditt svar (mer om detta i ett inlägg nästa vecka). Glöm inte heller att formulera hur dina insikter påverkade företaget i stort, och hur du förklarade dessa för viktiga stakeholders inom företaget. 
 • Hitta den gyllene gränsen för tekniskt intresse och affärstänk
  Försök att hålla en bra balans för att prata mycket om hur du rent tekniskt löst tidigare problem, och hur mycket du pratar om vilken påverkan detta haft på affärshändelser i företaget. 
 • Läs på och visa nyttan med just dig
  Var påläst om företaget och läs på om aktuella projekt. De aktuella projekten kan en rekryterare ofta berätta för dig om. Låter det spännande? Visa entusiasm och engagemang på intervjun.